|
|||||||
| İlahiyat Forum | Hadis Peygamber efendimizden gelenler |
(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·.İlahiyat Forum´a Hosgeldiniz..·´¯).·´¯).·´¯).·´¯) |
! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN ! Forumumuzdan Daha Kaliteli Hizmet Alabilmek İçin Buraya Tıklayarak Üye olunuz! Not: Siteye üye olduktan sonra size gelen maille üyeliğinizi aktifleştirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde mesaj gönderemezsiniz. |
| ||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
SEHER VAKTİNİN FAZİLETİ
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-den rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır; "Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ her gece gecenin son üçde biri kaldığı sırada dünyâ semâsına nüzul eder ve şöyle buyurur: '' Bana duâ eden var mı duâsına icabet edeyim? İstediğini vereyim. Bana istiğfar eden var mı onu mağfiret edeyim? (1) Bu hadîs-i şerîf gecenin son üçde birinin vakti icabet olduğuna büyük müjdelerle beraber delâlet etmektedir. "Gece yarısında semânın kapıları açılır ve bir münâdî şöyle seslenir: "Hiç duâ eden var mı icâbet olunsun bir şey isteyen var mı verilsin bir sıkıntıda olan var mı kurtarılsın. Her hangi bir duâ ile duâ eden hiç bir müslüman yoktur ki Allah Teâlâ ona icabet etmiş olmasın. Ancak şehveti için koşan zinâkâr kadınla ayyaş ve işret ehli müstesna. " (2) "Gecede bir saat vardır. Müslüman bir kulun dünyâ ve âhiret işinden istediği her hangi bir hayır varsa ve duâsı o saate gelirse muhakkak Allah ona dileğini verir. Bu her gece vardır. " (3) "Saatlerin efdali gecenin son kısmıdır." (4) Üç kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar: 1- Gece ve gündüz Allah'ı çok zikredenler 2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler 3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
çok teşekkürler.bence çok önemli bir konu.
şunu itiraf etmeliyim ben üniversiteyi annemin seher vakti kaldırıp ders çalıştırması ve o vakitteki dualarım sayesinde kazandım. duaların kabulü yanısıra o vakitte zihin de çok açık alıcı durumda oluyo. aslında hani Allah ilmi isteyene verirmiş ya o vakitle çalışma bir araya gelince emeği de zayi etmiyo. bunu herkese söylüyorum uyuyarak çok şey kaybediyoruz. ben geç farkettim ama yine de değdi...
Aşk beşeridir;şakayla başlar sorumluluk getirir.Gözden girer gönülde yaşar.Surete meyledenler ziyandadır. Aşk platoniktir;sohbetle başlar zahmet getirir.Zihinden girer gönülde yaşar.Siretini süslemeyenler yol şaşırır.Aşk ilahidir;imanla başlar vahdete götürür.Gönülde doğar gönülde yaşar.Sır saklamayanlar başını verir.syn İ.PALA |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-den rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır; ![]() gecenin son üçde biri kaldığı sırada dünyâ semâsına nüzul eder ve şöyle buyurur: '' Bana duâ eden var mı duâsına icabet edeyim? İstediğini vereyim. Bana istiğfar eden var mı onu mağfiret edeyim? (1)Bu hadîs-i şerîf gecenin son üçde birinin vakti icabet olduğuna büyük müjdelerle beraber delâlet etmektedir.Konu AD_miN tarafından (8. November 2008 Saat 12:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#4 |
|
|
Üç kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar:
1- Gece ve gündüz Allah'ı çok zikredenler ![]() 2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler ![]() 3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar."
|
|
|
|
#5 |
|
|
Seher Vaktinin Fazileti
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-den rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır; "Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ her gece gecenin son üçde biri kaldığı sırada dünyâ semâsına nüzul eder ve şöyle buyurur: '' Bana duâ eden var mı duâsına icabet edeyim? İstediğini vereyim. Bana istiğfar eden var mı onu mağfiret edeyim? (1)Bu hadîs-i şerîf gecenin son üçde birinin vakti icabet olduğuna büyük müjdelerle beraber delâlet etmektedir."Gece yarısında semânın kapıları açılır ve bir münâdî şöyle seslenir: "Hiç duâ eden var mı icâbet olunsun bir şey isteyen var mı verilsin bir sıkıntıda olan var mı kurtarılsın. Her hangi bir duâ ile duâ eden hiç bir müslüman yoktur ki Allah Teâlâ ona icabet etmiş olmasın. Ancak şehveti için koşan zinâkâr kadınla ayyaş ve işret ehli müstesna. " (2)"Gecede bir saat vardır. Müslüman bir kulun dünyâ ve âhiret işinden istediği her hangi bir hayır varsa ve duâsı o saate gelirse muhakkak Allah ona dileğini verir. Bu her geçe vardır. " (3) "Saatlerin efdali gecenin son kısmıdır." (4) Üç kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar: 1- Gece ve gündüz Allah'ı çok zikredenler ![]() 2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler ![]() 3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar." (5) -------------------------------------------------------------------------------- (1) Buhârî Teheccûd 14;(2) İbn Hanbel Müsned 4/217 3/34 43 94.(3) Tirmizî Vitr 16; Nescî Mevâkit 35.(4) Ibn Hanbel Müsned 4/385.(5) el-Camiû's-Sağir.
Konu nur_i_ayn tarafından (8. February 2010 Saat 22:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
| nur_i_ayn Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Ra. (9. February 2010) |
|
|
#6 |
|
|
Üç kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar:
1- Gece ve gündüz Allah'ı çok zikredenler ![]() 2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler ![]() 3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar." (5) Allah razı olsun
|
| mvuralx Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Ra. (9. February 2010) |
![]() |
| Etiketler |
| fazileti, seher, vaktinin |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|||||