|
|||||||
| İlahiyat Forum | İman ve itikat iman ve itikada dair meseleler |
(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·.İlahiyat Forum´a Hosgeldiniz..·´¯).·´¯).·´¯).·´¯) |
! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN ! Forumumuzdan Daha Kaliteli Hizmet Alabilmek İçin Buraya Tıklayarak Üye olunuz! Not: Siteye üye olduktan sonra size gelen maille üyeliğinizi aktifleştirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde mesaj gönderemezsiniz. |
| ||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
Şu beş şey çoğalınca
ümmetim helâk olur: 1- Lânetleşme. 2- İçki içme. 3- İpekli giyme. 4- Çalgı. 5- Eşcinsellik. Mümin beş çeşit şiddet arasındadır: 1- Müslüman kardeşi onu çekemez. 2- Münafık ona buğzeder. 3- Kâfir ona kasteder. 4- Nefsi onunla uğraşır. 5- Şeytan onu şaşırtmaya çalışır. Şu beş şey ibadettir: 1- Az yemek. 2- Camide oturmak. 3- Kâbe'ye bakmak. 4- Mushafa bakmak. 5- Âlimin yüzüne bakmak. Şu beş şeyi bir gün içinde yapan cennet ehli olur: 1- Hasta ziyaret etmek. 2- Cenazede bulunmak. 3- Cuma günü oruçlu olmak. 4- Cuma namazına gitmek. 5- Sadaka vermek. Şu beş şeyin kefareti yoktur: 1- Allaha şirk koşmak. 2- Haksız yere adam öldürmek. 3- Mümini dehşete koymak. 4- Harp gününde cepheden kaçmak. 5- Hakkı olmadığı malı almak için yalan yere yemin etmek. Şu beş şeyin cezası gecikmez: 1- Devlete isyan etmek. 2- Gadr etmek. 3- Anaya babaya asi olmak. 4- Akrabaya ziyareti kesmek. 5- İyiliğe karşı şükretmemek. Şu beş şey oruç ve abdestte hayır bırakmaz: 1- Yalan söylemek. 2- Gıybet etmek. 3- Söz taşımak. 4- Harama bakmak. 5- Yalan yere yemin etmek. Beş şeyden beş şeye davet eden âlimle beraber olun: 1- Şekten yakîne [sağlam imana]. 2- Kibirden tevazua. 3- Nefretten hayırhahlığa. 4- Riyadan ihlâsa. 5- Dünyaya düşkünlükten zühde. Kıyamette herkes şu beş suale cevap verecektir: 1- Ömrünü nerede tüketti? 2- Gençliğini nerede geçirdi? 3- Malını nasıl nereden kazandı? 4- Malını nereye harcadı? 5- İlmi ile nasıl amel etti? Hiçbir peygambere verilmeyip bana verilen beş şey: 1- Bir aylık mesafeden düşmanların kalbine korku salarım. 2- Yeryüzü bana temiz ve mescit kılındı. 3- Ganimetler bana helâl kılındı. 4- Kıyamette umumî şefaat izni verildi. 5- Her peygamber kendi kavmine ben ise bütün insanlığa gönderildim. Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini bilmeli: 1- Ölüm gelmeden önce hayatın. 2- Hastalık gelmeden önce sağlığın. 3- Meşguliyetten önce boş vaktin. 4- İhtiyarlamadan gençliğin. 5- Fakirlikten önce zenginliğin. Şu beş durumda dualar kabul edilir: 1- Kur'an-ı kerim okunurken. 2- Düşman ordusuyla karşılaşınca. 3- Yağmur yağarken. 4- Zulme uğrandığı vakit. 5- Ezan okunurken. Müslümanın Müslüman üzerinde beş hakkı vardır: 1- Karşılaşınca selâm vermek. 2- Davetine icabet etmek. 3- Nasihat isterse yol göstermek. 4- Aksırıp Elhamdülillah derse Yerhamükellah demek. 5- Hastalanırsa ziyaretine ölürse cenazesine gitmek. Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: 1- Verilen sözde durulmazsa düşmanlar musallat olur. 2- Allahın emrine uyulmazsa fakirlik yaygınlaşır. 3- Fuhuş yaygınlaşırsa ölümler çoğalır. 4- Ölçü ve tartıda hile yapılınca bereket kalkar ve kıtlık gelir. 5- Zekât verilmezse yağmur yağmaz olur. Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: 1- Regaib Gecesi. 2- Berat Gecesi. 3- Cuma Gecesi. 4- Ramazan Bayramı Gecesi. 5- Kurban Bayramı Gecesi. Şu beş şey imandandır: 1- Allaha teslim olmak. 2- Onun takdirine razı olmak. 3- İşinin sonunu O'na havale etmek. 4- Ona güvenmek. 5- Musibete sabretmek. Şu beş şey sünnettir: 1- Hacamat. 2- Misvak. 3- Güzel koku. 4- Hayâ. 5- Hilm. Şu beş şeye sahip olan dine uymada mazeret bulamaz: 1- Dindar bir hanım. 2- Hayırlı çocuklar. 3- Herkesle güzel geçinme kabiliyeti. 4- Geçim kaynağının şehrinde olması. 5- Çoluk çocuğunu sevmesi. Şu beş şeyin cezası gecikmez: 1- Zulüm. 2- Hainlik etmek. 3- Anne babaya eziyet etmek. 4- Akraba ile irtibatı kesmek. 5- Yapılan iyiliği görmemek. Şu beş kişinin duası makbuldür: 1- Zulüm bitene kadar mazlumun. 2- Evine dönünceye kadar hacının. 3- Cihad bitene kadar gazinin. 4- İyileşinceye kadar hastanın. 5- Arkadaşının arkasından dua edenin. (ALINTIDIR)
yuru yuregim gidelim buralardan............ ... sana buralarda bisey olsa kimsenin umrunda degil ![]() ![]() Konu SeyyaH tarafından (2. January 2010 Saat 19:27 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Allah razı olsun.
|
|
|
|
#3 |
|
|
1. Su bes sey çogalinca
ümmetim helâk olur: 1- Lânetlesme. 2- Içki içme. 3- Ipekli giyme. 4- Çalgi. 5- Escinsellik. 2. Mü'min bes çesit siddet arasindadir: 1- Müslüman kardesi onu çekemez. 2- Münafik ona bugzeder. 3- Kâfir ona kasteder. 4- Nefsi onunla ugrasir. 5- Seytan onu sasirtmaya çalisir. 3. Su bes sey ibadettir: 1- Az yemek. 2- Camide oturmak. 3- Kâbe'ye bakmak. 4- Mushafa bakmak. 5- Âlimin yüzüne bakmak. 4. Su bes seyi bir gün içinde yapan cennet ehli olur: 1- Hasta ziyaret etmek. 2- Cenazede bulunmak. 3- Cuma günü oruçlu olmak. 4- Cuma namazina gitmek. 5- Sadaka vermek. 5. Su bes seyin kefareti yoktur: 1- Allaha sirk kosmak. 2- Haksiz yere adam öldürmek. 3- Mümini dehsete koymak. 4- Harp gününde cepheden kaçmak. 5- Hakki olmadigi mali almak için yalan yere yemin etmek. 6. Su bes seyin cezasi gecikmez: 1- Devlete isyan etmek. 2- Gadr etmek. 3- Anaya babaya asi olmak. 4- Akrabaya ziyareti kesmek. 5- Iyilige karsi sükretmemek. 7. Su bes sey oruç ve abdestte hayir birakmaz: 1- Yalan söylemek. 2- Giybet etmek. 3- Söz tasimak. 4- Harama bakmak. 5- Yalan yere yemin etmek. 8. Bes seyden bes seye davet eden âlimle beraber olun: 1- Sekten yakîne [saglam imana]. 2- Kibirden tevazua. 3- Nefretten hayirhahliga. 4- Riyadan ihlâsa. 5- Dünyaya düskünlükten zühde. 9. Kiyamette herkes su bes suale cevap verecektir: 1- Ömrünü nerede tüketti? 2- Gençligini nerede geçirdi? 3- Malini nasil nereden kazandi? 4- Malini nereye harcadi? 5- Ilmi ile nasil amel etti? 10. Hiçbir peygambere verilmeyip bana verilen bes sey: 1- Bir aylik mesafeden düsmanlarin kalbine korku salarim. 2- Yeryüzü bana temiz ve mescit kilindi. 3- Ganimetler bana helâl kilindi. 4- Kiyamette umumî sefaat izni verildi. 5- Her peygamber kendi kavmine ben ise bütün insanliga gönderildim. 11. Bes sey gelmeden önce bes seyin kiymetini bilmeli: 1- Ölüm gelmeden önce hayatin. 2- Hastalik gelmeden önce sagligin. 3- Mesguliyetten önce bos vaktin. 4- Ihtiyarlamadan gençligin. 5- Fakirlikten önce zenginligin. 12. Su bes durumda dualar kabul edilir: 1- Kur'an-i kerim okunurken. 2- Düsman ordusuyla karsilasinca. 3- Yagmur yagarken. 4- Zulme ugrandigi vakit. 5- Ezan okunurken. 13. Müslümanin Müslüman üzerinde bes hakki vardir: 1- Karsilasinca selâm vermek. 2- Davetine icabet etmek. 3- Nasihat isterse yol göstermek. 4- Aksirip Elhamdülillah derse Yerhamükellah demek. 5- Hastalanirsa ziyaretine ölürse cenazesine gitmek. 14. Bes sey bes seyin karsiligidir: 1- Verilen sözde durulmazsa düsmanlar musallat olur. 2- Allahin emrine uyulmazsa fakirlik yayginlasir. 3- Fuhus yayginlasirsa ölümler çogalir. 4- Ölçü ve tartida hile yapilinca bereket kalkar ve kitlik gelir. 5- Zekât verilmezse yagmur yagmaz olur. 15. Su bes gecede yapilan dua kabul olur: 1- Regaib Gecesi. 2- Beraat Gecesi. 3- Cuma Gecesi. 4- Ramazan Bayrami Gecesi. 5- Kurban Bayrami Gecesi. 16. Su bes sey imandandir: 1- Allaha teslim olmak. 2- Onun takdirine razi olmak. 3- Isinin sonunu O'na havale etmek. 4- Ona güvenmek. 5- Musibete sabretmek. 17. Su bes sey sünnettir: 1- Hacamat. 2- Misvak. 3- Güzel koku. 4- Hayâ. 5- Hilm. 18. Su bes seye sahip olan dine uymada mazeret bulamaz: 1- Dindar bir hanim. 2- Hayirli çocuklar. 3- Herkesle güzel geçinme kabiliyeti. 4- Geçim kaynaginin sehrinde olmasi. 5- Çoluk çocugunu sevmesi. 19. Su bes seyin cezasi gecikmez: 1- Zulüm. 2- Hainlik etmek. 3- Anne babaya eziyet etmek. 4- Akraba ile irtibati kesmek. 5- Yapilan iyiligi görmemek. 20. Su bes kisinin duasi makbuldür: 1- Zulüm bitene kadar mazlumun. 2- Evine dönünceye kadar hacinin. 3- Cihad bitene kadar gazinin. 4- Iyilesinceye kadar hastanin. 5- Arkadasinin arkasindan dua edenin. gerçek müslüman olmak bu olsa gerek... keşke hepsini tüm 5 leri yapabilsek ![]() Rabbim yine de - yetebildiğimiz kadar- yapabilmeyi nasip etsin inşaallah |
|
| Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | haticee03 (9. February 2010), Yorgun Yürek (9. February 2010) |
![]() |
| Etiketler |
| dikkat, hadislerde, Şeyy |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|||||